Produkt
Pris
Antal
Total
 
Summa att betala hos Systembolaget: 0 kr

Collestefano

Fabio Marchionnis vingård är som en förlängning av hans trädgård. Det är inte många steg mellan ytterdörren till där vinrankorna tar över. Här har hans far arbetat i hela sitt liv och här leker hans barn mellan raderna.

Efter sina universitetsstudier i oenologi, där Fabio skrev sin avhandling om druvan verdicchio, flyttade han till Tyskland för att hos Weingut Zähringer lära sig hur man arbetar ekologiskt i vingården och hur man gör världens bästa vita viner. Fabio tog över ansvaret på Collestefano 1998. Sedan 2001 har han hållit en oerhört hög nivå och varje år belönats med fina priser och omdömen t ex 3 Bicchieri av Gambero Rosso. Med sin ödmjuka och nyfikna attityd till sitt arbete så har Fabio vunnit en alldeles speciell respekt bland mellan-Italiens allra bästa vinmakare.

Vi älskar att besöka Fabio och hans familj i deras lilla paradis på sluttningen utanför Castelraimondo. Deras passion för marken de odlar är livgivande och inspirerande. Att Fabio har vunnit många prestigefyllda priser och att tongivande journalister, t ex Ian D'Agata i Decanter Magazine, kallar hans vin för ”Italiens bästa vita vin” märks inte. Fabio är fortfarande nyfiken och experimenterande och jobbar hårt för att förfina sitt hantverk.

När jag frågar Fabio varför han inte planterar fler druvsorter eller varför han inte producerar fler än de 90 000 buteljer Collestefano (som han säljer slut på inom en månad varje år) så svarar han likt en japansk samuraj: ”Jag strävar efter perfektion och jag behöver inte mer än en bil.” Vi sköljer ner en delikat hemmagjord salami med Fabios krispiga vita guld och nickar.

Collestefano

Viner från Collestefano

Collestefano

Collestefano

  • Collestefano Ekologiskt
  • Italien, Le Marche / 2014
  • Pris: 139:-
  • Art.nr: 79454

Producenter & vingårdar

Collestefano

Collestefano

Fabio Marchionnis vingård är som en förlängning av hans trädgård. Det är inte många steg mellan ytterdörren till där vinrankorna tar över. Här har hans far arbetat i hela sitt liv och här leker hans barn mellan raderna.

Le Senate

Le Senate

Le Senates vingård ligger med en makalöst vacker panoramautsikt över Adriatiska havet. Här har Giulio Visi gått emot alla skrivna och oskrivna regler i Le Marche och valt att plantera franska druvor. Det är inget som man uppskattar i hans by.

Château Routas

Château Routas

Chateau Routas ligger i hjärtat av Provence, mitt emellan Alperna och den franska Rivieran. Här produceras för närvarande ca 120 000 flaskor i sydfransk stil. Chateau Routas har en stor variation i sina odlingslägen och förutom ett internationellt hyllat rosévin så gör man makalösa röda viner på syrah och supercharmiga vita viner på viognier.

La Murola

La Murola

Sedan början av 1700-talet har familjen Bonati Mosiewicz brukat jorden på den mjuka kullarna runt Loro Piceno. Familjen håller sig till att producera viner som är typiska för regionen och de odlar de inhemska vindruvorna i de positioner som deras förfäder valde ut för mycket länge sedan.

Il Pollenza

Il Pollenza

Mitt i bland Maceratas kullar stod i maj 1815 ett av de avgörande slagen under Napoleon-krigens avslutande skede. På dessa marker ligger i dag Il Pollenza och där har man omsorgsfullt restaurerat flera gamla byggnader och inhyst ett ultra-modernt vineri.

Italienskabolaget

Jag intygar härmed att jag är över 20 år och är medveten om att inehållet på denna webbplats handlar om alkoholhaltiga drycker.

Kassa - slutför beställning

Fyll i din e-postadress nedan och klicka på fortsätt. Sedan följer du instruktionerna på Systembolaget.se.

Prenumerera på vårt inspirerande nyhetsbrev

Lämna din mailadress om du vill följa med på vår resa i matens och vinets Italien och inspireras till nya upptäckter.
Vårt nyhetsbrev kommer en gång i månaden.

Tack för din amälan!