Rubesco Lungarotti, 2019

Rubesco Lungarotti, 2019
Rubesco Lungarotti, 2019

Rubesco Lungarotti är ett italienskt vin som produceras av Lungarotti. Det är en blandning av Sangiovese och Canaiolo-druvor från Toscana och Umbrien-regionerna.

Enligt beskrivningen har detta vin en rubinröd färg med inslag av violett. Doften sägs vara intensiv med inslag av mörka bär, violer och en liten kryddighet.

Smaken beskrivs som mjuk och fruktig med en fin balans av tanniner och syror. Detta vin rekommenderas att serveras vid 16-18 grader Celsius och passar bra till rätter som pasta med kött- eller tomatsås, grillat kött eller mogna ostar.

Enligt recensioner från konsumenter som har provat detta vin har det fått höga betyg och lovordats för sin smak och kvalitet. Många har också sagt att det är ett prisvärt val jämfört med andra viner i samma prisklass.

En av de mest kända vinerna från Umbrien

Rubesco Lungarotti är ett vin som har en lång tradition och är ett av de mest kända vinerna från Umbrien. Lungarotti, som grundades 1962 av Giorgio Lungarotti, är en välkänd vinproducent i Italien och är kända för att producera högkvalitativa viner. Rubesco Lungarotti är ett av deras mest populära och hyllade viner.

Enligt experter på området har Sangiovese-druvan en viktig roll i produktionen av Rubesco Lungarotti. Sangiovese är en av de mest odlade druvsorterna i Italien och ger en hög kvalitet på vinet. Canaiolo-druvan ger också en fin balans och mjukhet till vinet.

Rubesco Lungarotti är ett vin som passar till många olika tillfällen och maträtter. Det mjuka och fruktiga smaken med den fina balansen mellan tanniner och syror gör det till ett utmärkt val till pasta, kötträtter och ostar.

Slutsatser

Sammanfattningsvis är Rubesco Lungarotti ett vin som har fått höga betyg från konsumenter och experter. Det är en blandning av Sangiovese och Canaiolo-druvor från Toscana och Umbrien-regionerna.

Vinet har en intensiv doft av mörka bär, violer och en liten kryddighet. Smaken är mjuk och fruktig med en fin balans av tanniner och syror.

Detta vin rekommenderas att serveras vid 16-18 grader Celsius och passar bra till rätter som pasta med kött- eller tomatsås, grillat kött eller mogna ostar.

Rubesco Lungarotti är ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt italienskt vin till ett överkomligt pris.

Källor:

https://konsumenttest.se/

https://www.systembolaget.se/produkt/vin/rubesco-294201/