Château Bouscassé 2018 – En fransk pärla

Château Bouscassé är en klassisk vingård i Madiran i sydvästra Frankrike. Det är känt för sin utsökta röda vin som ofta består av druvor som Tannat, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon. Château Bouscassé 2018 är ett av deras mest uppskattade viner och vi har haft möjlighet att provsmaka det och här är vår recension.

Château Bouscassé 2018

Färg och doft

Château Bouscassé 2018 har en intensiv röd färg med lila reflexer. Doften är intensiv och komplex med inslag av mörka bär, vanilj och rostade ekfat. Vi upplevde också en lätt kryddighet och en viss jordighet som gav vinet en extra dimension.

Smak

På smak är Château Bouscassé 2018 välbalanserat med mjuka tanniner och en fruktig smak av mörka bär, svarta vinbär och plommon. Vi upplevde också en lätt kryddighet och en subtil ton av lakrits som gav vinet en djupare karaktär. Eftersmaken var lång och elegant med en tydlig ton av rostade ekfat.

Passande mat

Château Bouscassé 2018 är en utmärkt match till grillat kött, vilt och rätter med mycket smak. Vi rekommenderar att servera vinet runt 18-20°C för att få ut det bästa av smak och doft.

Sammanfattning

Château Bouscassé 2018 är en högkvalitativ och elegant rödvin som passar utmärkt till en lyxig middag eller till en kväll framför brasan. Vinet är välbalanserat med en intensiv smak av mörka bär och rostade ekfat. Det är definitivt värt priset och är ett utmärkt val för alla vinälskare.